Anasayfaya Dön
Bize Yazın
Video Galeri
Facebook
Twitter
Instagram

 
ŞÖLEN’DEN GAZİANTEP’E ENDÜSTRİ 4.0 DONANIMLI DEV TESİS

13.06.2017   37446
Facebook Paylaş
 
 
 


Çikolata ve çikolatalı ürünler sektöründe ihracatla başlayan büyüme yolculuğunu Türkiye’ye kazandırdığı yenilikçi ürünler ve markalarla sürdüren Şölen, üretim gücünü Gaziantep’te kurduğu, tamamen Endüstri 4.0 özellikli yeni üretim üssüyle yepyeni bir boyuta taşıdı. Şölen’in 2012 yılında başladığı yeni tesis projesi, gıda güvenliği alanındaki en üst düzey standartların sağlanması ve en son yeniliklerin üretim hattına taşınması gözetilerek 5 yılda tamamlandı. Şölen Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çoban “2012 yılında Gaziantep 4. Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırımına başladığımız yeni tesisimiz faaliyete geçti. Dünyadaki en son teknolojili makinelerde olağanüstü ürünler ürettiğimiz bu rüya fabrikamız, sadece Türkiye’de değil, dünyada parmakla gösterilecek donanım ve yetkinliklere sahip. Sektörümüze yaptığımız yatırımları aynı zamanda ülkemiz ekonomisine değer katmak için bir vesile olarak görüyoruz. Bu yatırımları yaparken doğduğumuz şehir Gaziantep’i öncelikli olarak konumlandırıyoruz” dedi.

Temelleri 1989’da 10 ton günlük kapasiteli 2 bin metrekarelik üretim alanında atılan Şölen; doğduğu topraklarda 600 milyon TL’lik yepyeni bir üretim üssü ile kök salıyor. Şölen’in Gaziantep 4. Organize Sanayi Bölgesi’nde, 120 bin metrekarelik alanda faaliyete başlayan yeni tesisi ile şirketin günlük üretim kapasitesi 800 tona çıktı. Şölen Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çoban gıda güvenliğinde en üst standartlar gözetilerek oluşturulan fabrikada tüm birimlerin faaliyete geçmesi vesilesiyle basın mensuplarını ağırladı.

İsmail Çoban: “2012 yılında yatırımına başladığımız yeni tesisimizi 600 milyon TL’ye tamamladık 

Çoban Ailesi olarak Türkiye’den aldıkları güçle yaptıkları işlerden kazandıklarını yine Türkiye’ye yatırdıklarını söyleyen Şölen Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çoban: “Bu stratejimizin sonucunda 2012 yılında Gaziantep 4. Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırımına başladığımız yeni tesisimiz faaliyete geçti. Dünyadaki en son teknolojili makinelerde olağanüstü ürünler ürettiğimiz bu rüya fabrikamız, sadece Türkiye’de değil, dünyada parmakla gösterilecek donanım ve yetkinliklere sahip” dedi.

Fabrika ile ilgili bilgileri ve yapılan yatırım detaylarını aktaran Çoban şöyle konuştu: “Yeni tesisimizi 600 milyon TL’ye tamamladık Bu denli büyük bir yatırımı şirketimizin doğduğu topraklara, bizim için de memleket olan Gaziantep’e yapmaktan ayrıca gurur duyuyoruz. Endüstri 4.0’ın gerekliliklerini tam olarak karşılayan, Avrupa’nın en yüksek teknolojisine sahip yapıda tasarlanan yeni üretim alanımız 120 bin metrekare büyüklüğünde. Fabrikamızda 62 üretim hattı bulunuyor ve toplam kapasitemiz 800 ton. Yeni üretim tesisimiz iki ana bölümden oluşuyor. Birinci bölümde unlu mamuller, gofret, şeker, sakız ve bisküvi hatları var. İkinci bölümde ise çikolata hatları yer alıyor. Burada çok etkin bir otomasyon sistemi kurduk. Akıllı bir entegre tesis oluşturduk. Gururla bahsettiğimiz bu yeni akıllı entegre tesisimiz tüm süreçlerde çok gelişmiş bir otomasyon sistemi ile çalışıyor.”

“Ar-Ge merkezimiz, bütün yeni ürünlerin prototiplerinin yapıldığı bir merkez konumunda”

Başlangıçtan müşteriye teslim edilinceye kadarki tüm süreçlerde; hem makine hem SAP hem toz otomasyon hem de akıllı depo sisteminin birbirleriyle konuştuğunu ifade eden İsmail Çoban: “Başka bir deyişle toz, un, şeker ve yağ gibi hammaddeden müşteriye gidecek kamyona kadar tüm aşamalarda full otomasyona sahibiz. Tesisimizin bir başka öne çıkan özelliği ise 2000 metrekarelik alana kurduğumuz Ar-Ge merkezimiz. Ar-Ge merkezimiz, bütün yeni ürünlerin prototiplerinin yapıldığı bir merkez konumunda. Aynı zamanda ürünlerimizin en önemli tercih nedeni olan optimum lezzeti ortaya koyduğumuz bir alan. Şirketimizin tüm birimlerinden gelen, ortak akıl süzgeci ve ilgili parametreler göz önünde bulundurularak değerlendirilen fikirlerin onaylanmasının hemen ardından merkezimizde çalışmaları başlatıyoruz. Ar-Ge merkezimiz aracılığıyla katma değer yaratmaya yönelik yenilikçi projeler oluşturmayı, patent ya da faydalı model sayımızı artırmayı ve üniversitelerle işbirliğini amaçlıyoruz. Merkezimizde, ulusal ve uluslararası projeler yürütülecek. Gaziantep Üniversitesi ile yakın bir işbirliği içindeyiz. Her çözümü alanında uzmanlaşmış firmalar ile buluyoruz. TÜBİTAK ile üretim proses makine geliştirme projelerini yaptık. Şimdiye dek yaklaşık 7-8 proje hayata geçirdik” diye konuştu. 

“Tüketicilerimize adımıza yakışır kalitede ürünleri en güvenilir, en kaliteli şekilde sunuyoruz”

Yeni tesislerinde hata oranını sıfıra düşürmeyi hedefleyen TMP (Total Productive Maintenance- Toplam Üretken Bakım Sistemi) ile verimi artırmayı hedeflediklerini belirten Çoban, 1971 yılında Japonlar tarafından ortaya konulan bir yönetim sistemi olan TPM’in, Japon endüstriyel kalkınmasında bir araç olarak kullanıldığını söyledi. Çoban: “Günlük üretim faaliyetlerinin içerisinde çalışanların tamamının katılımını gerektiren bu yaklaşımın amacı arıza ve hata oranları, müşteri şikayetleri, işçilik ve bakım maliyetleri ile iş kazalarını azaltarak kusursuz bir çalışma ortamı oluşturmak. Bu sistem ile birlikte zamanımızı en verimli biçimde kullanmayı hep birlikte öğreniyoruz. Makinalarımızı daha yakından tanıyor, onları en yüksek kapasitede kullanma yollarını buluyoruz. Tüketicilerimize adımıza yakışır kalitede ürünleri en güvenilir, en kaliteli şekilde sunuyoruz” dedi.

“Yenilikçilik ve cesaret Şölen’in DNA’sında var”

2016 yılını 763 milyon TL ciro ile tamamladıklarını ve 2017 yılsonu ciro hedeflerinin 1 milyar TL olduğunu vurgulayan Çoban, hedef pazarlarda güçlü bir şekilde var olabilmek için yurtdışı ofisleri açtıklarını ifade etti. Çoban sözlerini şöyle sürdürdü: “Şu anda Dubai, Cezayir, Azerbaycan, Suudi Arabistan’da ofislerimiz, Levant Bölgesi, Kanada ve Latin Amerika’da bölge müdürlüklerimiz bulunuyor. En son Şölen USA’i kurduk. Yeni ofislerimiz de yolda. Şölen, halen Türkiye’nin en fazla çikolata ihracatı yapan şirketi konumunda. TİB  verilerine göre 2017 yılının ilk 4 ayında çikolata ihracatında Türkiye ortalaması kilogram başına 2,21 dolarken, Şölen ürünlerinin ortalama kilogram fiyatı 3.71 dolardır. Bugün elde ettiğimiz bu başarının ardında yenilikçiliğe ve cesur adımlara inancımız yatmaktadır. Yenilikçilik ve cesaret Şölen’in DNA’sında var. Büyük bir tutkuyla, en lezzetli ürünleri tüketiciye sunmak için büyük bir motivasyonla çalışıyoruz. En büyük hedefimiz de hem Türkiye’de hem de var olduğumuz ülkelerde markalaşma hikâyeleri yaratmak. Sektörümüze yaptığımız yatırımları aynı zamanda ülkemiz ekonomisine değer katmak için bir vesile olarak görüyoruz. Bu yatırımları yaparken doğduğumuz şehir Gaziantep’i öncelikli olarak konumlandırıyoruz. Fabrikamızın Gaziantep’imize, ülkemize, tüm Şölen Ailesi’ne hayırlı olmasını diliyorum.” 






Gaziantep'te şok FETÖ operasy...

Gaziantep OBEZİTE'ye meydan ok...

"Gaziantep'te FETÖ/PDY soruştu...

ÖZEL HATEM HASTANESİ HEMŞİRELE...

HEMŞİRELER KAHVALTIDA BİR ARAY...

Anneler Günü’nde Kadın Hekime ...

Sağlık-Sen’den muhteşem gece ...

BEYAZ MELEKLERİ SEV‘in...

Özel Düztepe Yaşam Hastanesi G...

SANKO ÜNİVERSİTESİ’NDE ULUSLAR...

Op.Dr. Lokman Bayrak DEVA'da.....

Gaziantep Medicalpark Hastanes...

NCR International Hospital Büy...

“Dünyagöz Hastanesi Bilgilendi...

YEREL YÖNETİCİLER VE DÜRÜSTLÜ...

Özel Gaziantep Anka Hastanesi...

Bu yıl ülkemizde eczacılık eği...

HEMŞİRELİK HAFTASI...

HEMŞİRELER SAĞLIK BAKIMI SUNUM...

SANKO ÜNİVERSİTESİ REKTÖR...

Türkiye’nin kurumsal işitme me...

Evcil dostların sağlık merkezi...

74.Bölgesel Eğitim Toplantısı...

GÜLŞEN: SAĞLIK-SEN’İ TAKDİR ED...

Genel Cerrahi Yrd.Doç.Dr.Cem O...

Ağar ve Seçinti Ailesinin Mutl...

ECZACILIK HAFTASI PİKNİKLE BAŞ...

ERKEKLERDE SIK GÖRÜLEN HASTALI...

EMPATİ VAR MI?...

HEMŞİRELİK MEŞALESİNİN YAKILDI...

Gönül Telinden Eczacının Sesin...

Op. Dr Ahmet Neccar’ın Kayınp...

50 Bin sağlıkçının mağduriyeti...

ŞİŞKİNLİK VE STRES...

Doç. Dr. Osman VIRIT ve Doç. D...

MEDİCALPARK ÇOCUK NÖROLOJİ NÖB...

BAHAR AYLARINDA ALERJİK RİNİT ...

Dalgınlık, epilepsi işareti ol...

MÜMESSİL DERNEĞİ BAŞKANINDAN N...

Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Zülk...

OPR. DR. FARUK AYKANAT HASTA K...

Acil Duruma İlk Müdahale Eden ...

MÜDAD’TAN TEŞEKKÜR ZİYARETLERİ...

Gaziantep Üniversitesi’nin Par...

DEĞİŞİM KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM E...

İnsan sağlığı bu kadar ucuz ol...

ÖZEL SANİ KONUKOĞLU HASTANESİ’...

SAĞLIKTA TANITIM YAPILIYOR MU?...

Silikon faciası! Dudakları alı...

Dr. Ömer Aykut'tan hekim açığı...

Bakanlık yeni yasa taslağına y...

KADINLAR NEDEN GÜZELLEŞMELİ?...

MİNİKLERE 23 NİSAN SÜRPRİZİ...

GAÜN Hastanesi’nde Çocuk Bayra...

HAYAT VAKFI, HASAN KALYONCU ÜN...

Gaziantep-Kilis Tabip Odası Ar...

NCR International Hospital Hek...

GAÜN PLASTİK CERRAHİDEN BAHARA...

ECZANE ANTEPLİOĞLU AÇILDI...

Şaşılık ve Göz Tembelliği...

Uzm. Dr. Recep AKGEDİK Göğüs H...

HATEM HASTANESİ’NDE ERKEN TEŞH...

Ortopedi ve Travmatoloji Op. D...

MEDİCALPARK HASTANESİ 23 NiSAN...

Çocuk Hastalıkları ve Çocuk Nö...

GAZİANTEP BÖLGE FATURA KESİNTİ...

BAHAR MEVSİMİNDE ALERJİ ÖKSÜRÜ...

Dr.Ersin Arslan Unutulmadı...

Akademisyen Sağlık Hukuku Danı...

Gaziantep’te Dostluğumuz ve Me...

MEDİCALPARK’TAN HALKA PARKİNSO...

YENİDOĞAN YOĞUN BAKIM HEMŞİREL...

OĞUZ BOYLARI BİRLİK İÇİNDE...

Rektör Gür’den Tüp Bebek Ünite...

BAĞIMLILIK GELECEK İÇİN BİR TE...

Laringofaringeal Reflü (Sessiz...

Ptozis (Göz Kapağı Düşüklüğü)...

YAZAR AHMET ÜMİT GAZİANTEP’TE...

IV. DENEYSEL HEMATOLOJİ KONGRE...

Gaün Endokrin Bölümü persone...

Reçetesiz ilaç veren 6 eczaney...

Son dakika: Tunceli'de helikop...

Sürekli yemek yiyor, 8 aylık b...

Komadayken doğum yapan kadının...

Doktorluk mu önce gelir aile m...

OTİZM FARKINDA MIYIZ?...

NECCAR, KARDİYOLOJİ EKİBİNİ TE...

Prof. Dr. Alper İbrahim Dai / ...

DEPRESYON YAYGIN GÖRÜLEN, TEDA...

Oftalmik Farmasötik ajanlarda ...

Expomed’de Mespa Rüzgarı...

Türkiye’nin 4’üncü, Nöroloji Y...

Özel Tam-Med Hastanesi ÜROLOJİ...

EXPOMED 2017 İstanbul’u 4 gün ...

GAZİANTEP SAĞLIKTA RAHAT BİR N...

GAÜN’de Anadolu Ateşi Büyüledi...

UZM.DR. MUSTAFA ÇİFTÇİ, ÖZEL H...

Göz Hastalıkları Uzmanı Dr.Eyü...

Gaziantep’te hastaneden doktor...

Çalışırken ölmek, öldürülmek i...

BAŞBAKAN YARDIMCISI MEHMET ŞİM...

Gaziantep Ortopedi Ailesi Skol...

REFLÜDE ALARM BULGULARI...

Milletvekili Uzer ve Başkan Fa...

İlk Yardım Eğitimi...

ÖZEL MİRKELAMGÖZ TIP MERKEZİ’N...

KAROTİS ARTER HASTALIĞI (KAH) ...

30. 40. ve 50. YILINI DOLDURAN...

SGK Hizmet Binası törenle açıl...

TABİP ODASINDAN ERSİN ARSLAN’A...

ŞEKER ÇOCUKLARIN SESİNİ DUYUN...

OTİSTİK ÇOCUKLARA AĞIZ VE DİŞ ...

5 NİSAN Eczane Teknisyenleri G...

SANKO ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTE...

En Az Sezeryan Doğum Gerçekleş...

GAÜN’de ‘Savaşta Acil Hizmetle...

Otizm Farkındalık Etkinlikleri...

Sağlıkçılar turnuvada buluştu...

SANKO ÜNİVERSİTESİ’NDEN HALKA ...

BU HAFTA KONUĞUMUZ KADIN HAST...

Kafa Travmaları...

BAHARDA BESLENMEYE DİKKAT...

Diş hekimleri Seminere doymuyo...

Sağlıkçı Şehit İlknur Bedir’in...

YAPAY ZEKÂ TEHLİKESİNİN İLK BE...

DEHA AKADEMİ ANAOKULU DÜNYA S...

Ruh Sağlığı Gereksinimi Eylem ...

GAÜN’de ‘Savaşta Acil Hizmetle...

GÜZELLİKLER İÇİNDE 50 KOCA YIL...

Gaziantep Kilis Tabip Odası He...

Kadın Hastalıkları Ve Doğum Uz...

Ameliyat için İZMİR’den Gazian...

ÜROLOJİ UZMANI OPR. DR. GÖKHAN...

Gözlükcüler oda olma yolunda...

Çocuklarda hiperaktivite ve di...

Onkoloji Hastanesi’nde Çocukla...

BU HAFTA KONUĞUMUZ PSİKİYATRİS...

14 Mart, iyilik, dostluk ve da...

Dermatoloji(Cildiye) Uzmanı Dr...

Gaziantep Kamu Hastaneler Birl...

Deva Hastanesi Down Sendromlul...

EĞİTİM KURUMLARI İŞBİRLİĞİ İÇİ...

SANİ KONUKOĞLU HASTANESİ’NDE 1...

Özel HAYAT Hastanesi ‘‘14 Mar...

Gaziantep-Kilis Tabip Odasında...

SAĞLIK EKİP İŞİDİR...

Sevgi’de 14 Mart Tıp Bayramı K...

GAZİANTEP MEDİCALPARK HASTANES...

Hatem’den 14 Mart Tıp Bayramı ...

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIR...



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10