Anasayfaya Dön
Bize Yazın
Video Galeri
Facebook
Twitter
Instagram

 
-SANKO ÜNİVERSİTESİ REKTÖR VEKİLİ PROF. DR. DAĞLI: -“HEKİMLİK EN KUTSAL MESLEKLERDEN BİRİDİR, BİZİ SEÇECEK ÖĞRENCİLERİN MUTLAKA İNSANLARI VE İŞİNİ SEVMESİ GEREKİR”

27.07.2017   28503
Facebook Paylaş
 
 
 


SANKO Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Güner Dağlı, bölgede hizmet verecek sağlık profesyoneli yetiştirmek için kurulan tematik sağlık üniversitesi olduklarını belirterek, “Hekimlik en kutsal mesleklerden biridir. Bizi seçecek öğrencilerin mutlaka insanları ve işini sevmesi gerekir” dedi. 

 

24 Tv’de yayınlanan “Tercih Rehberi” adlı programda Merve Maviş Sunay’ın konuğu olan Prof. Dr. Dağlı, konuşmasına SANKO Üniversitesi’nin kuruluş öyküsüyle başladı.

 

“1989 yılında kurulan Sani Konukoğlu Vakfı’nın desteğiyle, 1996 yılında faaliyete geçen Özel Sani Konukoğlu Hastanesi bölgede ihtiyacı en çok hissedilen sağlık hizmetlerini sunmak amacıyla kurulmuştur. Bölgede ilk diyaliz tedavisin yapıldığı hastane, kalp damar hastalıkları için de bir merkez konumundadır” diyen Prof. Dr. Dağlı, şöyle devam etti:

 

“Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakülteleri olarak eğitim verilen üniversitemiz, tek çatı altında 611 yatak kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük özel hastanesi olan Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’ni güçlendirmek, hastanemizde ve bölgemizde hizmet verecek sağlık profesyoneli yetiştirmek için, tematik bir sağlık üniversitesi olarak kuruldu.

 

Sağlık Bilimleri Fakültemizde Hemşirelik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ile Beslenme ve Diyetetik Bölümlerimiz bulunmaktadır Bunların yanında Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde Hemşirelik ve Moleküler Tıp ile Fen Bilimleri Enstitümüzde Biyolojik ve Biyomedikal Bilimlerde Yüksek Lisans (bu program Türkiye’de ilk kez bizde açılmıştır) eğitimi vermekteyiz.”

 

NİTELİKLİ İNSAN GÜCÜNÜN ÖNEMİ

Sağlık sektöründe doktorların başı çektiğini ancak, diğer her kademede nitelikli işgücüne sahip olmanın önemine de değinen Prof. Dr. Dağlı, üç yıl önce eğitime başladıklarınkı ve önümüzdeki eğitim döneminde ilk mezunları vereceklerini söyledi.

 

Öğrencilerin eğitiminde hastaneyi çok verimli kullandıklarının altını çizen Prof. Dr. Dağlı, “21 yıldır devam eden sistemin üzerine dahil olduk. Hemşirelik Bölümü öğrencilerimiz henüz ikinci sınıfta gözetmen hocalarıyla kliniklerde uygulamaları gözlemlemeye başladılar” diye konuştu.

 

Tıp fakültesi öğrencilerinin üniversite bünyesinde bulunan 3 simülatör üzerinde hocalarıyla birlikte çalıştıklarına dikkati çeken Prof. Dr. Dağlı, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Öğrencilerimiz öğretim üyelerimizle senaryolar hazırlayarak, hasta ve doktorun yaşayabileceği pek çok durumu görerek, öğrendiler.  Altıncı dönemde yine gözlemci olarak polikliniklerde bulundular, vizitelere katıldılar. Gelecekte nasıl bir mesleğe sahip olacaklarını gördüler. Tıp eğitiminde, usta – çırak ilişkisi çok önemlidir. Pek çok şey ustadan öğrenilir. Hastanedeki uygulamalarla görerek, öğrenmeye başladılar.”

 

MİSAFİR ÖĞRETİM ÜYESİ PROGRAMI

SANKO Üniversitesi tarafından 3 yıldır başarıyla uygulanan misafir öğretim üyesi programına değinen Prof. Dr. Dağlı, şu bilgileri paylaştı:

 

“SANKO Üniversitesi olarak uyguladığımız misafir öğretim üyesi programımız var. Her ay, ABD ya da Avrupa’da yaşayan alanında isim yapmış bir Türk bilim insanını bir hafta süreyle üniversitemize misafir ediyor, ulaşım ve konaklamasını sağlıyoruz.

 

Bu hocamızdan 4 ana başlıkta katkı istiyoruz. Birincisi öğrencilerimizle toplantılar ve dersler yaparak, yaşadığı şehirde, çalıştığı üniversitedeki, enstitüdeki tecrübelerle birlikte, son günlerdeki tartışılan konuları paylaşıyorlar. Ayrıca öğrencilerimizin yurtdışına çıkma, başarılı olamama korkularını yenerek, birebir iletişim kurmalarını sağlıyoruz.

 

İkinci olarak üniversitemizdeki akademisyenlerle buluşturarak, o enstitüde uygulanan eğitim programlarını ve son dönemde tartışılan konuları incelemelerini, fikir sahibi olmalarını sağlıyoruz. Üçüncü olarak, bölgemizdeki üniversitelerde akademisyenlere ulaşarak konuyla ilgili çalıştaylar organize ediyoruz. Son olarak da halka açık konferanslar düzenliyoruz.”

 

Prof. Dr. Dağlı, SANKO Üniversitesi’nde, yabancı üniversitelerde görevli öğretim üyelerinin de görev aldığına işaret ederek, şunları kaydetti:

 

“Örneğin, kardiyoloji alanında dünyada isim yapmış ABD’de yaşayan Prof. Dr. Özlem Soran yılda 4 kez 15’er gün üniversitemize gelerek, öğrencilerle projeler planlıyorlar. Bu bize ‘bilgi nasıl üretilir’, ‘bilimsel çalışma nasıl planlanır’, ‘istatistik hesaplamaları nasıl yapılır’ ve en önemlisi ‘bu bilimsel çalışmalar ustaların önünde nasıl savunulur, nasıl tartışılır’ konularında deneyim kazandırıyor.

 

Tıp fakültesi ikinci sınıf öğrencilerinin bu kapsamda hazırladıkları projelerin 4’ü Ulusal Kardiyoloji Kongresi’nde sunuldu. Öğrencilerimiz daha şimdiden işin mutfak kısmını öğreniyor. Sahip olduğunuz bilgi 5 – 10 yıl sonra eskiyecek. Bu nedenle biz etik değerler çerçevesinde öğrencilerimize bilgiyi nasıl elde edecekleri, bilgiyi nasıl üretecekleri ve bunu insanlığın yararına nasıl sunacaklarını öğretmeye çalışıyoruz yani bir nevi balık tutmayı öğretmeye çalışıyoruz.”

 

HEKİMLİK EN KUTSAL MESLEKLERDEN BİRİDİR

Sağlık çalışanının, hizmet sektörü çalışanı olduğunun altını çizen Prof. Dr. Dağlı, “Hekimlik, en kutsal mesleklerden biridir, bizi seçecek öğrencilerimizin mutlaka insanları ve işini sevmeleri lazım, hesap vermesi zor bir iştir. Sürekli insanların beklentileri vardır. Günün hangi saati olursa olsun ihtiyacınız olduğunda ya da ihtiyacınız olduğunu düşündüğünüzde bir doktoru ararsınız” ifadelerine yer verdi.

 

Sağlık eğitiminde teknik donanımın önemli olduğu kadar, usta-çırak ilişkisinin önemli olduğuna vurgulayan Prof. Dr. Dağlı, şu değerlendirmeyi yaptı:

 

“Sağlık eğitiminde laboratuvarlara, dersliklere ve simülatörlere olduğu kadar, öğrencilerin isteklerini karşılayabilecek, onlara usta ve önder olabilecek öğretim üyelerine de ihtiyaç vardır. Öncelikli olan ise öğrencilerin mutlaka severek ve isteyerek bu mesleği seçmiş olmalarıdır.”

 

Başarılı öğrencilere farklı burs uygulamaları bulunduğunu bildiren Prof. Dr. Dağlı, tüm programlarda ilk üçe giren öğrencilerin bir sonraki yıl öğrenim ücretlerinden yüzde 35 indirim hakkı elde ettiklerine dikkati çekti.

 

Gaziantep’i “çok muhteşem bir şehir” diyerek nitelendiren Prof. Dr. Dağlı, “Gaziantep, Anadolu’nun geleneklerini korumaya çalışan, yaşatmaya çalışan bir şehir. İnsanları seven, yabancıları bağrına basan, güvenli bir şehir. Öğrencilerimiz çok mutlu, günün her saati rahatlıkla Gaziantep’te dolaşma şansına sahipler” diyerek, Gaziantep’e ilişkin değerlendirme yaptı.

 

Üniversitenin anlaşmalı olduğu öğrenci evlerinde öğrencilerin uygun şartlarda, rahat ve güvenli bir şeklide konakladıklarını dile getiren Prof. Dr. Dağlı, “Sıcak ve güvenli bir aile ortamında çocuklarımızla eğitimlerimiz devam ediyor” mesajını verdi.

 

ÖĞRENCİLERE ÖNERİLER

Prof. Dr. Dağlı, konuşmasında öğrencilere şu önerilerde bulundu:

 

“Bu güne kadar öğrendiğiniz bilgiler hep bugüne kadardı. Bundan sonraki öğreneceğiniz bilgiler artık rızkınızı kazanmak için, ömür boyu kullanacağınız bilgiler olacak. Bugüne kadar öğrendiğiniz bilgileri unutabilirsiniz, unutacaksınız da. Ama bundan sonraki bilgiler ne zaman ihtiyacınız olacağını bilmediğiniz ancak bilmek zorunda olduğunuz bilgilerdir. Yapacağınız tercihlerde başarılar diliyorum. Umarım aileleriniz için gurur verici tercihler yaparsınız ve kararınız ülkemiz için de hayırlı olur.”






SAĞLIKTA ZİRVE...

Okul başarısı için sağlıklı be...

KOAH ‘‘TEDAVİ EDİLEBİLİR BİR H...

Bilen & Barlık Ailesi Büyüyor...

PROF. DR. MEHMET YILMAZ, SANİ...

Örnek Hastane DEFALİFE HOSPİT...

KAYROPRAKTİK NEDİR?...

30 yıllık doktor avukat oldu!...

Sağlıkta Şiddet Bitmiyor!...

ŞEKER HASTALIĞININ ARTIŞ HIZIN...

Bu yazıyı okuduğunuzda her 'ta...

Kardiyovasküler ve Solunum...

GAZİANTEP ÖZEL AKADEMİ HASTANE...

Dr. Hamide Palaz ve Dr. Fikret...

GASTROANTEP’LE 3 GÜNDE 250 Bİ...

Gaziantep Diş Hekimleri Odasın...

O SİZİ ÖLDÜRMEDEN SİZ ONU ÖLD...

OBEZİTE VE METABOLİK CERRAHİ ...

DOÇ. DR. GÜZEL, SANKO ’DA...

MAİSONETTE OUTLET MAĞAZASI AÇI...

Gaziantep Eczacı Odası Mali G...

13. Çukurova Nöroloji Günleri...

Nöroloji Kliniği ve Uyku merk...

SANKO ÜNİVERSİTESİ TERCİH TANI...

ÇOCUKLARDA BESLENME ALIŞKANLIK...

Eyüp ÇAKMAK’ın BABASI VEFAT E...

Sevgi Ailesinin mutlu günü...

Elele Gönül Gönüle...

Diş Hekimleri Odasından 8.Böl...

Gökçe Ağar Eczanesi Açıldı...

OKUL UYUM SÜRECİNDE PSİKOLOJİ...

HATEM’DE FİZYOTERAPİSTLER GÜN...

Prof. Dr. Hakan KIRAN Kadın Ha...

Sağlık-Sen’de Kongre...

FİZİKSEL AKTİVİTE VE SAĞLIĞIMI...

26.olağan Genel Kurulu 15 Eylü...

Dr. Göksel VURAL’ın ANNESİ VE...

Dr. Ahmet Kadir İymen’in ANNE...

GAÜN'de Kafatası Açmadan BEY...

Nefesinizi ve düşüncelerinizi ...

DEVA OKULLARINDAN BÜYÜK BAŞARI...

8 EYLÜL DÜNYA FİZYOTERAPİ GÜNÜ...

Başhekim Dt. Emrah DEMİRLİ’ye...

Sigaranın Bırakılması İçin 4 H...

Opr.Dr. Adnan YILDIRIM, AKADEM...

MMT Büyümeye Devam Ediyor......

ENFLASYON BORDRO’LUYU PERİŞAN ...

Op.Dr. Emin YILMAZ, HATEM’de.....

Tıp Fakültesi Rekoru Gaziante...

ŞARBON HASTALIĞI...

ARTIK YORULDUM......

ROMATOLOJİ Prof.Dr. Ahmet Mesu...

YILMAZKAYA'dan yaralılara ziya...

GAZİANTEP OTOBÜSÜ KAZA YAPTI...

Şehitkamil Devlet Hastanesinde...

Şarbon hastalığı ve salgını..!...

BASIN HALKIN SESİ, BASININ SES...

Devren Kiralık ECZANE...

Özel Gaziantep Sevgi Hastanes...

BAYAN ELEMAN ARANIYOR......

Kansere “Kök” ten Çözüm...

Güzellikte İlk 10.....

Halkın Sorunu ANEMİ..!...

VÜCUDUN VİTAMİN KAYNAKLARIND...

PSİKİYATRİ UZMANI DR. ÖĞR. ÜY...

ÇALIŞMA ARKADAŞLARI ARIYORUZ.....

FOTOĞRAFLARLA ANTEP SOFRASI AN...

ORTA KULAKTA SIVI BİRİKMESİNE...

SPOR MUCİZELERE AÇILAN BİR KAP...

Kulak ameliyatlarında cerrahi ...

BİR KANSER BİR DOST!...

PROSTAT VE DİYABET İLACI KULLA...

Santa Farma Basın Bülteni...

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI...

Diş beyazlatma Mutlaka Hekim ...

SANKO ÜNİVERSİTESİ’NDE BAYRAML...

MEDİCALPARK GAZİANTEP HASTANES...

TÜRKİYE’NİN İLK PALYATİF MERKE...

GAÜN HASTANESİ’NDE BAYRAM SEVİ...

Diş Hekimi Celil İyikesici'nin...

Dr. Nihat ÖZÇELİK vefat etti....

KURBAN BAYRAMINDA BESLENME...

ASİD BAŞKANI DR. YILDIRIM’IN K...

Kök Hücre Bağışında Umut Olduk...

25 Aralık’ta Prediyabet Okulu...

Prof. Dr. Necdet Aybastı emekl...

Yeni dönemde Sağlık Yöneticil...

DİZ KİREÇLENMESİNE KÖK HÜCRE ...

Fatma Şahin’den Tam destek...

Jinekolojik Onkoloji Bölge Top...

ECZACILAR MAĞDUR...

Modern Çağın Hastalığı: İnter...

Gebelikte Kalsiyum...

Op.Dr. Saffet Ulutaş DEVA'da.....

SANKO ÜNİVERSİTESİ, “A PLUS ÜN...

MEHMET BEBEĞE MUCİZE TEDAVİ...

DİYABETLİ ÇOCUKLARIMIZA SAHİP ...

ECZANELER KURBAN BAYRAMINDA ...

Çocuklarda Gıda Zehirlenmesi...

MMT'den SAĞLIK HİZMET ANLAŞMA...

Dr. Demir DEVA HASTANESİNDE......

Eczacı Sağlığın önemli unsurla...

GAZİANTEPLİ DOKTORU DÜNYA İZL...

YAZ AYLARINDA BESLENME ÖNERİLE...

ESTETİK BURUN AMELİYATI (RİNO...

Eklem Ağrısının Nedenleri ve ...

MASUM GÖRÜNEN HAVUZ VE DENİZ ...

Op.Dr.Hakan Yaz, Kadın Hastalı...

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ’NDE DEV...

Yaz hastalıklarına dikkat...

DEVREN ECZANE...

Estetisyen alınacaktır ...

İstanbul'da doktora saldırı..!...

10’DU BU SONDU...

Hemofili Yaz Okulu...

Havuz Keyfiniz Yüzme Havuzu E...

ÇOCUKLARDA VE ERİŞKİNLERDE GÖ...

Hemoroid’den korunma yolları...

ŞAHİNBEY MİLLİ MÜCADELE MÜZESİ...

DİYETİSYEN Ecem ÖĞÜMSÖĞÜTLÜ Mi...

Doç. Dr. Ali Özgür Ersoy Muay...

RADYOLOJİ UZMANI PROF. DR. AH...

Ülkemizde 2. kez ve Gaziantept...

DİYABET OKULU AÇILDI....

Özel Gaziantep Akademi Hastane...

İDAM VEYA HADIM ÇÖZÜM DEĞİLDİR...

Sağlığa Giden 100 üzerinden 9...

Ecz. Mehmet Yaşar ÖZKEÇECİ vef...

Yaşar Erkent hayatını kaybetti...

DEVREN ECZANE...

Gaziantep'te tehlikeli gerginl...

SAĞLIKTA ŞİDDET..!...

YENİ YAŞAM DERNEĞİ RESMEN FAAL...

Pınar & Ali’nin Mutlu Günü...

Esen Çiftinin Beşiz Sevinci...

Değişim Kreş’te mezuniyet sev...

EL VE KOLTUK ALTI BÖLGESİ AŞIR...

Suriyeli Ailenin 4’üz Sevinci...

KONUKOĞLU’NA YILIN VAKIF İNSAN...

BEHÇET HASTALIĞI HAKKINDA BİL...

MERSİN'DE YAŞANAN ŞİDDET OLAYI...

GAZİANTEPLİ DOKTORU DÜNYA İZLE...

Gaziantep'te beşiz bebeklerin ...

Minik Leyla'dan acı haber...

Devlet Sağlık Turizm Yapan Kur...

41. Dönem 1. Bölgelerarası Top...

SANKO ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ, ...

‘’FARKLI AÇIDAN BAKIŞ’’...

HASTALARI ANNENİZ, BABANIZ BİL...

BAYILMAYA DİKKAT...



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10